Intermittent Fasting schema: 24 uur vasten

Intermittent Fasting schema: 24 uur vasten


Intermittent Fasting schema voor 24 uur vasten

Intermittent Fasting schema: 24 uur vasten voor 1 á 2 dagen per week

24-uurs vasten voor één of twee keer per week. Deze methode werd gepopulariseerd door fitness-expert Brad Pilon en is al een aantal jaar erg populair. De populairste methode is om na het avondeten te vasten en pas de volgende dag met avondeten weer iets te nuttigen.

Een 24 uur vasten schema dat je zou kunnen hanteren:

19:00  – Avondeten
19:30 – 19:00 (vasten tot de volgende dag)
19:00 – Avondeten

Hoe werkt het schema van 24 uur vasten?

In principe mag je helemaal niets eten en drinken. Alleen water, koffie en andere niet-calorische dranken zijn toegestaan tijdens het 24 uur vasten cyclus. Vast voedsel en dranken met calorieën zijn niet toegestaan. Hanteer je deze cyclus om gewicht te verliezen? Dan is het erg belangrijk dat je tijdens de eetperioden normaal eet. Eet net zo veel voedsel als wanneer je helemaal niet had gevast. Bereken je caloriebehoefte met de Harris en Benedict formule.

Het probleem met deze methode is dat een volledige 24-uurs vastentijd voor veel mensen redelijk moeilijk kan zijn. Het vergt de eerste week ook behoorlijk wat doorzettingsvermogen om geen calorieën binnen te krijgen voor een periode van 24 uur. Je hoeft echter niet meteen te beginnen met 24 uur vasten. Zo is het eenvoudiger om te beginnen met het 14-16 uur en vervolgens langzaam op te bouwen.

Conclusie over het 24 uur vasten

Het 24 uur vasten is een Intermittent Fasting schema welke goed is vol te houden doordat je dit maar één a twee keer per week doet in tegenstelling tot het One Meal a Day principe. Het wordt veelal gebruikt om wat extra gewicht te verliezen zonder een streng dieet te volgen. Alle andere dagen eet je gewoon op je onderhoud. Je zult merken dat je lichaam dit naar een aantal weken helemaal gewend is.

Geef een reactie