9 producten voor in een Intermittent Fasting voedingsschema

9 producten voor in een Intermittent Fasting voedingsschema

9 producten voor in een Intermittent Fasting voedingsschema

Mijn aanbevelingen zouden niet heel anders zijn dan voedingsmiddelen die ik normaal zou aanraden voor een gezonder eetpatroon. Eet vooral vezelrijke, onverwerkte, hele voedingsmiddelen die afwisseling en smaak bieden. Met andere woorden, breng de onderstaande producten in je eetpatroon en je zal tijdens het vasten niet in een vreetkick belanden.

1. Water

Ook al eet je het niet, het is om diverse redenen belangrijk om gehydrateerd te blijven Water is in principe belangrijk voor de gezondheid  elk belangrijk orgaan. De hoeveelheid water die een persoon moet drinken varieert door geslacht lengte, gewicht en metabolisme. Zorg er in ieder geval voor dat je urine een lichtgele kleur heeft om na te gaan of je genoeg hebt gedronken.

Tip; Vindt je water nou niet lekker, voeg dan een scheutje citroensap, een paar muntblaadjes of plakjes komkommer toe aan je water.

2. Avocado

Het lijkt misschien raar om de vruchten met het hoogste caloriegehalte te eten terwijl je probeert af te vallen. Echter bevat avocado alleen enkelvoudig onverzadigde vet. Avocado’s zijn namelijk buitengewoon voedzaam. Een studie heeft zelfs onderzocht dat het toevoegen van een halve avocado aan je lunch je uren langer vol kan houden dan wanneer je het niet zou eten.

3. Vis

Er is een reden dat de voedingsrichtlijnen suggereren dat je ten minste acht ons vis per week moet eten. Het is niet alleen rijk aan gezonde vetten en eiwitten, het bevat ook voldoende hoeveelheden vitamine D. Als je maar een beperkte hoeveelheid voedsel eet gedurende de dag, dan wil je wel voedsel eten dat rijk is aan goede voedingsstoffen

4. (Groene) groenten

Voedingsmiddelen zoals broccoli, spruitjes en bloemkool zitten allemaal vol met vezels. Als je beperkter eet, is het van cruciaal belang om vezelrijk en voedzame producten te eten. Dit zorgt ervoor dat je stoelgang regelmatig blijft en constipatie voorkomt. Vezels hebben ook het vermogen om je vol te laten voelen en horen dus zeker in dit eetpatroon thuis.

5. Aardappelen

Studies hebben aangetoond dat aardappelen een van de meest verzadigende voedingsmiddelen zijn. Een andere studie wees uit dat het eten van aardappelen als onderdeel van een gezond dieet kan helpen bij het afvallen. Aardappelen zijn vetvrij en rijk aan eiwitten en andere voedingsstoffen.

6. Bonen en peulvruchten

Het zou het zeker geen kwaad kunnen om sommige caloriearme koolhydraten, zoals bonen en peulvruchten, in je eetplan te gooien. Bovendien is aangetoond dat voedingsmiddelen zoals kikkererwten, zwarte bonen, erwten en linzen het lichaamsgewicht verlagen, zelfs zonder calorierestrictie.

7. Bessen

Bessen zijn rijp aan essentiële voedingsstoffen. Aardbeien zijn een geweldige bron van vitamine C welke het immuunsysteem stimuleert met meer dan 100 procent.

8. Eieren

Eén groot ei heeft zes gram eiwit en kookt in enkele minuten. Het verkrijgen van zoveel mogelijk eiwitten is belangrijk om vol te houden en spieren op te bouwen. Uit een onderzoek bleek dat mannen die een eierontbijt aten in plaats van een bagel minder honger hadden gedurende de dag. Voeg daarom zeker eieren in je voedingspatroon toe.

9. Noten

Ze bevatten mogelijk meer calorieën dan vele andere snacks. Onderzoek suggereert dat meervoudig onverzadigd vet in walnoten daadwerkelijk de fysiologische markers voor honger en verzadiging kan veranderen.

Een onderzoek uit 2012 wees uit dat een portie amandelen van een ons (ongeveer 23 noten) ,20 procent minder calorieën bevat dan vermeld op het etiket. Dit komt door het kauwproces wat de amandelcelwanden niet volledig afbreekt. Hierdoor blijft een deel van de noot intact blijft en niet wordt geabsorbeerd tijdens de spijsvertering. Tel je dus niet rijk aan de calorieën in noten.

Geef een reactie