? 9 producten voor in een Intermittent Fasting voedingsschema

? 9 producten voor in een Intermittent Fasting voedingsschema


9 Producten voor in een Intermittent Fasting voedingsschema

Deze 9 producten vormen de basis voor een succesvol voedingsschema tijdens Intermittent Fasting. Eet vooral vezelrijke en onbewerkte producten. Deze producten kun je vrijwel in ieder Intermittent Fasting schema toepassen. De producten bevatten voornamelijk goede vetten en zijn rijk aan vezels en eiwitten.

1. Water

Ook al eet je het niet, het is om diverse redenen belangrijk om gehydrateerd te blijven Water is in principe belangrijk voor de gezondheid  elk belangrijk orgaan. De hoeveelheid water die een persoon moet drinken varieert door geslacht lengte, gewicht en metabolisme. Zorg er in ieder geval voor dat je urine een lichtgele kleur heeft om na te gaan of je genoeg hebt gedronken.

Tip: Vind je water niet lekker, voeg dan een scheutje citroensap, een paar muntblaadjes of plakjes komkommer toe

2. Avocado

Het lijkt misschien raar om de vruchten met het hoogste caloriegehalte te eten terwijl je probeert af te vallen. Echter bevat avocado alleen enkelvoudig onverzadigde vet. Avocado’s zijn namelijk buitengewoon voedzaam. Een studie heeft zelfs onderzocht dat het toevoegen van een halve avocado aan je lunch je uren langer vol kan houden dan wanneer je het niet zou eten.

3. Vis

Er is een reden dat de voedingsrichtlijnen suggereren dat je ten minste 400 gram vis per week moet eten. Het is niet alleen rijk aan gezonde vetten en eiwitten, het bevat ook voldoende hoeveelheden vitamine D. Als je een beperkte hoeveelheid calorieën eet gedurende de dag, dan wil je wel producten eten die rijk zijn aan goede voedingsstoffen

4. (Groene) groenten

Voedingsmiddelen zoals broccoli, spruitjes en bloemkool zitten bomvol vezels en zijn erg gezond. Tijdens een dieet, of vorm van Intermittent Fasting, is het van cruciaal belang om vezelrijk en voedzame producten te eten. Dit zorgt er voor dat je stoelgang regelmatig blijft en constipatie voorkomt. Vezels hebben het vermogen om je vol te laten voelen en horen dus zeker in dit eetpatroon thuis!

5. Aardappelen

Studies hebben aangetoond dat aardappelen een van de meest verzadigende voedingsmiddelen zijn. Een andere studie wees uit dat het eten van aardappelen als onderdeel van een gezond dieet kan helpen bij het afvallen. Aardappelen zijn vetvrij en rijk aan eiwitten en andere voedingsstoffen.

6. Bonen en peulvruchten

Het zou het zeker geen kwaad kunnen om sommige caloriearme koolhydraten, zoals bonen en peulvruchten, in je dieet te gebruiken. Bovendien is aangetoond dat voedingsmiddelen zoals kikkererwten, zwarte bonen, erwten en linzen het lichaamsgewicht verlagen, zelfs zonder calorierestrictie.

7. Bessen

Bessen zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen en zorgen voor een vitamineboost binnen je dieet. Er is geen enkele reden te bedenken waarom je geen bessen moet eten tijdens je dieet. Wist je dat aardbeien een geweldige bron zijn van vitamine C, welke het immuunsysteem stimuleert met meer dan 100 procent!

8. Eieren

Eieren zijn een perfecte bron voor eiwitten en vetten. Eieren bevatten geen koolhydraten en daarom perfect toe te passen in je dieet. Het eten van voldoende eiwitten is erg belangrijk. Eiwitten zorgen voor een vol gevoel en helpen mee om meer spiermassa te krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat mannen, die de dag beginnen met een eiwitrijk ontbijt, veel minder hongergevoel ervaren gedurende de dag dan mannen die dit niet doen. Genoeg redenen om eiwitten toe te voegen aan je voedingspatroon.

9. Noten

Ze bevatten mogelijk meer calorieën dan vele andere snacks. Onderzoek suggereert dat meervoudig onverzadigd vet in walnoten daadwerkelijk de fysiologische markers voor honger en verzadiging kan veranderen.

Een onderzoek uit 2012 wees uit dat een portie amandelen van een ons (ongeveer 23 noten) ,20 procent minder calorieën bevat dan vermeld op het etiket. Dit komt door het kauwproces wat de amandelcelwanden niet volledig afbreekt. Hierdoor blijft een deel van de noot intact blijft en niet wordt geabsorbeerd tijdens de spijsvertering. Tel je dus niet rijk aan de calorieën in noten.

Geef een reactie