Het ziekenhuis dieet – Alles over afvallen met het ziekenhuisdieet

Het ziekenhuis dieet – Alles over afvallen met het ziekenhuisdieet


Het Ziekenhuisdieet volgen, hoe werkt het?

Is het ziekenhuisdieet gezond? Is het ziekenhuisdieet veilig? Wat is een ziekenhuisdieet? Zijn er ervaringen met het ziekenhuisdieet? Wat zijn de gevolgen van het ziekenhuisdieet? Al deze vragen komen aan bod in het onderstaande artikel. Denk goed na voordat u met het ziekenhuisdieet gaat starten. Het ziekenhuisdieet wordt door vele gezien als de ideale manier om snel af te vallen. Leer hier alles over het ziekenhuisdieet en trek daarna een eigen conclusie!

Het ziekenhuisdieet kan erg schadelijk zijn voor je gezondheid

Is het ziekenhuisdieet gezond?

Het ziekenhuisdieet is absoluut niet gezond, maar ongezond zelfs!. Het ziekenhuisdieet is een vorm van een crashdieet waarbij je niet tot nauwelijks eet. Hierdoor loop je een hele hoop belangrijke micronutriënten en macronutriënten mis. Oftwel, je krijgt te weinig vitamines binnen! Er zijn vele andere manieren die zorgen dat je wél op een snelle en verantwoorde manier kunt afvallen. Kijk bijvoorbeeld eens naar intermittent fasting

Wat is een ziekenhuisdieet?

Het ziekenhuisdieet komt, zoals de naam al doet vermoeden, van oorsprong uit het ziekenhuis. Dit crashdieet werd gebruikt om voor een operatie snel wat gewicht te kunnen verliezen. De voeding die hier gebruikt wordt is puur gericht op het afvallen in korte tijd. Deze voeding bevat vaak wel de nodige macro- en micronutriënten waardoor het niet schadelijk is voor je lichaam. Het ziekenhuis is er tenslotte voor om uw gezondheid te waarborgen.

Is het ziekenhuisdieet veilig om mee af te vallen?

Het ziekenhuisdieet gebeurt in het ziekenhuis onder toezicht van vele verpleegkundige en artsen. Deze monitoren uw gezondheid en grijpen in als er toch iets mis gaat. Hierdoor is het ziekenhuisdieet ook uitsluitend bedoeld voor in het ziekenhuis. In de hedendaagse samenleving gaan mensen allerlei manieren zoeken om snel af te kunnen vallen, met alle gevolgen van dien. Vaak worden de belangrijkste voedingstoffen en bouwstoffen vergeten wanneer je een ziekenhuisdieet zonder toezicht thuis volgt. In het ziekenhuis is er een vele betere balans, meer controle en toezicht voor als er wat mis gaat.

Het ziekenhuisdieet is niet per definitie onveilig. Echter zijn er tal van andere mogelijkheden op gezonder en veiliger te kunnen afvallen. Het ziekenhuisdieet heeft wel een hoop negatieve effecten op het lichaam en geest. Dit komt doordat je te weinig macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) en micronutriënten (vitaminen en mineralen) binnenkrijgt. Je lichaam teert dus op alles wat het heeft en verbrand wat nodig is om de vitale functies van het lichaam draaiende te houden. Uiteindelijk zou je lichaam uitgeput kunnen raken door langdurig gebrek aan bouwstoffen, vitaminen en mineralen. Personen die het ziekenhuisdieet hebben gevolgd ervaren vaak de volgende symptomen:

  • Misselijk gevoel gedurende de dag
  • Last van brandend maagzuur
  • Flauw, duizeligheid, moe, futloos en hoofdpijn
  • Aanhoudend hongergevoel

Ervaringen met het ziekenhuisdieet

Er zijn maar weinig ervaringen bekend over het ziekenhuisdieet. Gelukkig maar, want dit soort diëten raden wij absoluut niet aan! Het is gewoon echt ongezond en werkt uiteindelijk averechts!

Hoe kan het dat je weer aankomt na het gebruik van het ziekenhuisdieet?

Dit is eigenlijk niets anders dan elk ander dieet. Na het stoppen met diëten komen de kilo’s er gestaag weer aan. Men weet vaak niet hoeveel calorieën ze mogen nemen en zijn er ook helemaal niet mee bezig. Dit blijft uiteindelijk de sleutel in het gezond gewicht verliezen.

Conclusie

Het ziekenhuisdieet zorgt voor een extreem snelle gewichtsafname, maar niet op de juiste manier. Doordat het lichaam ondervoed is gaat het allerlei manieren zoeken om toch aan energie te komen. Je verliest in een korte periode inderdaad veel kilo’s, maar niet op de juiste manier. Deze manier van crashen werkt veel te snel en gaat uiteindelijk spiermassa aanspreken om aan energie te komen. Hierdoor verlies je spiermassa is plaats van vetmassa Je lichaam gaat inderdaad op zoek naar andere bronnen voor energie en vindt die in spiermassa. Het ziekenhuisdieet zorgt er dus helemaal niet voor dat je vetmassa verdwijnt, maar wel je spiermassa. Op de weegschaal kun je dit verschil niet waarnemen dus denk je dat het goed gaat. Helaas is dit niet zo. Spieren wegen zwaarder dan vet en daardoor zul je ook snel resultaat zien op de weegschaal

Uiteindelijk werkt het ziekenhuisdieet een andere kant op. Je verliest uiteindelijk gewicht door het verbranden van je spiermassa. Vervolgens kom je weer sneller aan omdat je geen spiermassa hebt om vet te verbranden. Wij raden iedereen ook sterk af om het ziekenhuisdieet te volgen. We snappen dat je snel en gezond wilt afvallen, maar daar zijn vele betere en gezondere methodes voor.

Geef een antwoord