Recept: Keto Rijstevlaai taartje

Recept: Keto Rijstevlaai taartje


Ingrediënten

Voor 1 taartje

– 150 gram kokosmelk (Freshona, alleen de dikke room)
– 100 gram zero rijst , verkrijgbaar bij de action (goed afgespoeld)
– 15 gram erythritol 
– 15 gram bruine erythritol 
– 30 gram amandelen
– 10 gram roomboter
– Vanille essence 
– Snuf zout 
– 3 gelatine blaadjes.
– 15 gram walden farms caramel
– 10 gram pindakaas 0%
– Grof zeezout

Nutriënten

Per heel taartje

Calorieën: 710 kcal / 2971 kJ
Koolhydraten: 6,73 gr
Vetten: 68,77 gr
Eiwitten: 9,03 gr

Disclaimer: voedingswaarden en nutriënten zijn afhankelijk van de garnering en producten die gebruikt worden en geven dus een globale weergave.

Beschrijving

Bereiding

1. Leg de 3 gelatine blaadjes in koud water.

2. Zet de roomboter in de magnetron, en maal ondertussen de noten, met de bruine erythritol.

3. Giet er de roomboter bij, en een snufje zout.

4. Doe in de mini springvorm, en druk goed aan, met de achterkant van een lepel.

5. Zet in de koelkast.

6. Verwarm in een pannetje, 3 eetlepels water, 15 gram poedersuiker erythritol, en de vanille essence, en de 3 gelatine blaadjes, totdat ze gesmolten zijn.

7. Zet van het vuur af, en laat even terug koelen.

8. Roer de rijst en de kokosroom goed door elkaar. En voeg de inhoud van het pannetje toe.

9. Heel goed roeren, en een klein beetje laten indikken.

10. En giet het dan voorzichtig in de springvorm.

11. Na het opstijven heb ik een topping gemaakt van 10 gram pindakaas 100%, en 15 gram walden farms caramel, en wat grof zout.

Eet smakelijk!

Geef een reactie