Recept: Keto ramen noodles

Recept: Keto ramen noodles


Ingrediënten

Voor 2 porties

– 2 tl olijfolie
– 4 kippendijen filets 370 g
– 1 el geraspte 
gember (6 g)
– 1 teentje knoflook fijngehakt
– 1 middelgrote rode peper in blokjes gesneden (14 g)
– 400 ml kippenbouillon
– 80 g wilde paddenstoelen
– 1 eetlepel kokosamino’s
– 1 el geroosterde sesamolie
– 2 grote eieren
– 100 g konjac-noedels (zero pasta v/d action)
– 1 kleine paksoi gehalveerd (100 g)
– 1 courgette / courgette julienne (150 g)
– 2 el lente-uitjes / lente-uitjes groen gedeelte, fijn gesneden (10g)
– 1 theelepel sesamzaadjes om te roosteren

Nutriënten

Calorieën: 504 kcal
Koolhydraten: 10 gr
Vetten: 29,1 gr
Eiwitten: 49,9 gr

Disclaimer: voedingswaarden en nutriënten zijn afhankelijk van de garnering en producten die gebruikt worden en geven dus een globale weergave.

Beschrijving

Als je op zoek bent naar een gezonde, vullende soep, dan is deze Keto Ramen een uitkomst. Het zit boordevol smaak, groene groenten en een royale hoeveelheid eiwitten in de vorm van kip en een zacht gekookt ei. In plaats van ramen noodles, houd ik de koolhydraten laag door konjac noodles te gebruiken. Een smakelijk keto-soeprecept dat in minder dan 30 minuten op tafel staat!

Bereiding

  1. Vet een bakplaat in met 1 theelepel olie of gebruik een koekenpan met antiaanbaklaag. Kruid de kippendijen met peper en zout en bak tot ze gaar en naar wens zijn, ongeveer 4-5 minuten per kant.
  2. Verhit de resterende 1 theelepel olie in een pan met antiaanbaklaag of gietijzeren pan. Voeg de gember, knoflook en chili toe. Sauteer 2 minuten om zacht te worden. Voeg de bouillon, champignons, kokosamino’s en sesamolie toe. Laat ongeveer 3 minuten sudderen op matig / laag vuur om de smaken te laten mengen.
  3. Laat de eieren 6,5 minuten in veel water sudderen of naar wens. 6,5 minuten laten koken geeft een stevig eiwit en zachte dooier. Haal uit de pan, spoel af onder koud water. Pel het ei.
  4. Voeg de julienne courgette / courgette, paksoi en noedels toe aan de soep en laat een minuut of twee sudderen om op te warmen of tot de paksoi al dente is.
  5. Halveer het ei en breng op smaak met peper en zout. 
  6. Serveer de ramen in kommen en garneer met krokante kippendijen, ei, bosui, sesam en eventueel limoensap, en extra verse chili of chili vlokken

Eet smakelijk!

Geef een reactie