Ingrediënten
Voor 2 flinke kommen
– 500 ml water
– 400 gare pompoen.
– 250 ml kokosmelk.
– 1/2 of heel, kippenbouillon blokje.
– 1 tl. geraspte gember.
– 1 of een 1/2 madame Jeannette peper.
– Handje koriander.
– 400 gare pompoen.
– 250 ml kokosmelk.
– 1/2 of heel, kippenbouillon blokje.
– 1 tl. geraspte gember.
– 1 of een 1/2 madame Jeannette peper.
– Handje koriander.
Nutriënten
Per grote kom
Calorieën: 258 kcal / 1079 kJ
Koolhydraten: 8,15 gr
Vetten: 22,69 gr
Eiwitten: 3,79 gr
Vetten: 22,69 gr
Eiwitten: 3,79 gr
Disclaimer: voedingswaarden en nutriënten zijn afhankelijk van de garnering en producten die gebruikt worden en geven dus een globale weergave.
Beschrijving
Pompoensoep welke makkelijk is om in te vriezen. Altijd makkelijk om wat voorraad te hebben. En heerlijk te serveren met vers gemaakte rookkaascrackers.
Bovenop heb ik wat gedroogde bieslook en geroosterde pompoenpitten toegevoegd.
Bereiding
1. Alles in de pan doen, even verwarmen zodat het bouillonblokje smelt.
2. Dan de staafmixer erdoor.
3. En een handje koriander toevoegen.
Eet smakelijk!
Ps. Serveer deze heerlijke pompoensoep eens met rookkaas crackers!