Danny voor en na het Keto dieet: “Ik doe aan Dirty Keto”

Danny voor en na het Keto dieet: “Ik doe aan Dirty Keto”

 • Bericht gepubliceerd op:juni 16, 2020
 • Berichtcategorie:Blog Danny

Deze blog is geschreven door gastblogger Danny, volg haar reis nu op haar instagrampagina!

Waarom het Keto dieet?

Ik ben Danny van Altena. Ik heb altijd geschommeld met mijn gewicht. Dat begon al in de puberteit, andere pubers kregen jeugdpuistjes, en ik werd chubby, zónder jeugdpuistjes. Achteraf gezien, was er niet zoveel aan de hand, ik was gewoon “vol” slank. Maar in de puberteit bekijk je alles met een vergrootglas. En dat was één van mijn onzekerheden.

Zo is het begonnen, van het soepdieet, naar montiac, etc etc. Van een gezonde 65 kilo, naar een ongezonde 49 kilo, en uiteindelijk, na héél veel geschommel, mijn piekgewicht van 94.3 kilo!

2 jaar geleden was ik er klaar mee! En ben ik begonnen met het Sonja Bakker dieet. Wat “normaal” eten is volgens velen. Ik viel daar best goed mee af, maar had continue buikpijn, moest veel windjes laten. En ik was tussen de maaltijden door, voortdurend heel erg moe. Buiten dat, dacht ik de hele dag aan eten, en had ik altijd “honger”. Wat dus ook regelmatig uitmonde, in vreetbuien. Dat moest anders!

“Andere pubers kregen jeugdpuistjes, en ik werd chubby, zónder jeugdpuistjes.”

Danny voor het keto dieet

Ik sloot mij aan bij de club

Ik kreeg een “spam” mail over keto, en zo kwam het op mijn pad. Ik ben gaan inlezen, lezen, lezen en nog eens lezen… Ik kon soms door de bomen het bos niet meer zien. Want werkelijk álles moest anders als ik keto wilde doen. Omdat ik als adhd’er het moeilijk vond, om zelf alles te moeten uitkienen, ben ik gaan googlen naar Nederlandse weekschema’s.

Al snel kwam ik uit bij het boek, de eerste startgids van the new food. Dat was een life saver! Alles in huis gehaald voor de eerste week, heerlijk! Ik had er heel veel zin in! Maar pfoe, wat een hoop vet zeg, dat was ik niet meer gewend. Buiten dat ik de gerechten heerlijk vond, werd ik soms misselijk van de hoeveelheden gezonde vetten.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Danny van Altena (@keto_danny) op

Ketogriep

Maar daar was dus de ketogriep! Bleegh, dat was heftig. Als je lichaam moet overgaan van koolhydraten verbranden, naar vetten verbranden, kun je dus ketogriep ervaren. 2 eetlepels augurken zuur, en weg is de misselijkheid. Maar niet de hoofdpijn, daar moet je dus écht doorheen.

Na de eerste week was ik al 3.6 kilo afgevallen! Heppie de peppie😂 (De weken daarna, viel ik uiteraard minder af.) Ik wist inmiddels, dat koolhydraten vocht aan zich hechten. Het was dus voornamelijk vocht. Maar dat maakte niet uit, het gaf mij een mega boost om door te gaan. Ondertussen bleef ik overal meelezen, soms kon ik er niet eens van slapen.

Mijn hoofd liep over van alle data, en tegenstrijdigheden. En ik droomde soms van taart. En voelde mij vervolgens schuldig als ik wakker werd😊

Na een aantal weken de startgids gedaan te hebben, vond ik dat ik zelf wel mijn menu’s in elkaar kon zetten. Zo gezegd, zo gedaan! Maar ik stagneerde ook weleens, net als ieder ander. Ik heb tussendoor één “egg fast” gedaan, zonder gewichtsverlies, maar viel daarna wél weer af. En ik heb in februari “the beef and butter fast” gedaan, mét resultaat. Daardoor ging ik ook weer lekker afvallen.

Keto dieet voor en na

22 april vorig jaar begon ik met 83.9 kilo aan mijn keto avontuur. 30 april dit jaar, heb ik mijn streefgewicht gehaald van 65 kilo.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Danny van Altena (@keto_danny) op


Het is dus niet héél snel gegaan, maar snel genoeg. Aangezien ik nog steeds moet wennen aan mijn slanke lijf. Nu, na ruim een jaar mijn eigen menu’s te maken, ben ik er ontzettend handig én vindingrijk in geworden.

Iedere donderdag verzin ik mijn weekmenu voor de week daarop. Op zondag haal ik dan alles in huis. Zo kan ik mij ook verheugen, op alles wat ik dan weer op mijn planning heb staan. Zo plan ik iedere week, minstens één taartje in😋 En eten we 2 keer in de week geroosterde pompoen. Die ik helaas tegenwoordig met mijn man moet delen😂

In het begin, om de overstap te maken van “normaal” eten, naar ketogeen eten, eet je drie maaltijden per dag, en maximaal 3 tussendoortjes per dag. Al snel heb ik de tussendoortjes weggelaten want, geen honger/trek. Op een gegeven moment, ben ik dus ook over gegaan op if, intermittent fasting.

En at ik alleen nog tussen 12 en 20 uur. Nu nóg verder in mijn traject, doe ik TMAD, two meals a day. Wat dus inhoudt, dat ik maar 2 maaltijden per dag eet. Die moeten dan wel genoeg calorieën etc bevatten om aan mijn macro’s te komen. (Macro’s rekende ik iedere -5 kilo opnieuw uit). Ik ben dit traject begonnen om af te vallen. Buiten mijn gezonde BMI, en gewicht, heeft het véél meer gebracht.

Ik begon met het keto dieet en dit is wat er gebeurde…

Nooit meer buikpijn, nauwelijks windjes, geen pieken door de suikers, waardoor je na het eten weer doodmoe bent. Betere huid, en minder pijnlijke gewrichten. En nooit meer honger! Jullie begrijpen dus wél, dat ik ketogeen blijf eten. Ik ben iemand die niet altijd strict ketogeen eet, want ik wil het natuurlijk wél de rest van mijn leven vol kunnen houden. Dus soms, is het dirty keto😳

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Keto lunch: Oké, noem het zoals je wilt, dirty keto, lazy keto, géén keto😂 Het was heerlijk, en ik heb ervan genoten.😋 Kibbeling met ravigottesaus. Fijne middag!😘

Een bericht gedeeld door Danny van Altena (@keto_danny) op


Bij mij gaat dat goed, maar is niet altijd voor iedereen gunstig. Zo mag ik iedere dag één flesje zero fanta van mezelf. En eet ik ook weleens kant en klare wraps, of een sportmik boterham, als dat binnen mijn macro’s past. Ook de zero noodles, pasta en rijst, staan minstens één keer per week op mijn menu. Zero producten vullen alleen, en voeden dus niet. De wraps, en het brood bevatten bepaalde niet keto ingrediënten, en zijn daarom niet ketogeen.

Maar wél lekker, en makkelijk!

Liefs Dannyvett

Dit bericht heeft 4 reacties.

 1. Sandra

  Super Danny.
  Zoals ik al aangaf op sf, ik ben super trots op je wat je bereikt hebt.
  En voor ons ben je een super voorbeeld.
  Gr. Sandra (S@ndr@1971)

 2. Annemiek

  Hoi Danny. Wat leuk om dit te zien. Het ziet er mooi uit, écht super. Leuk ook om je gerechten hier ook te zien.
  Gefeliciteerd met je site, en heel veel succes met alles mop ??
  Groetjes annemiek Rembil ?

 3. Claudet

  Wauw, dat ziet er prachtig uit en een mooi duidelijk verhaal. Gefeliciteerd en heel veel succes en volgers toegewenst???. Lieve groet Claudet

 4. Gerda

  Wow, ik heb net je verhaal gelezen.. Super. Wat zie je er goed uit en zo happy. Greetz Gerda

Geef een reactie