Zalmtaartje, cinnamon rolls en slechte waardes

Zalmtaartje, cinnamon rolls en slechte waardes


Afgelopen week begon onwijs goed, NOT. Ik begon de week namelijk met zeer slechte ketowaarden. Dat was niet gek op zich want de zaterdag ervoor had ik behoorlijk gezondigd.

Het gekke is alleen dat ik het de dag zelf en de dag daarna nooit merk in mijn waardes, maar de dag daarná… oef. Er zit dus een enorme vertraging in. En dan duurt het weer twee dagen om weer een beetje op niveau te komen.

Maar goed, dat gezegd hebbende, heb ik wel weer allemaal lekkere dingen gemaakt deze week en natuurlijk allemaal ketoproof.

Ondanks de slechte waardes heb ik me niet uit het veld laten slaan en ben gewoon keurig keto gaan eten. Anders dan vroeger, dan had ik meestal zoiets van “wat maakt het nog uit, ik kan nu net zo goed doorgaan”.

Maar ja, dat helpt natuurlijk niet om weer full force te ketoën.

Maandag, op mijn vrije dag, heb ik lekker veel gebakken: amandelmeelcrackers, overheerlijke bolletjes van fathead deeg -waar ik ’s avonds mijn hamburger op gedaan heb-, een makreelsalade én ik heb geëxperimenteerd met rozenwater.

De onthulling van dat experiment komt later.

Ook nog een belangrijke bestelling ontvangen, namelijk slagroompatronen. Weet je wel van die dingen die de jeugd van tegenwoordig als drugs gebruikt. Achterlijk, maar waar. Ik gebruik ze waar ze voor bedoeld zijn: de slagroomspuit.

Want slagroom heb ik standaard in huis. Love keto haha! Want wie kan nou zeggen dat slagroom een vast onderdeel is van zijn dieet? Nou ik zei de gek dus. Mjomjomjom.

Dinsdag weer werken en dat betekent vasten. Ik eet dan pas als ik thuiskom. Dat komt neer op ongeveer 20 tot 22 uur vasten en dat vier dagen in de week.

Het is eigenlijk uit luiheid geboren omdat ik geen zin heb om aan meal prepping te doen. Maar goed, het is super goed voor lichaam en geest om te vasten dus ik zeg twee vliegen in één klap.

En voordat je vraagt “heb je geen honger dan?”; nee, ik heb geen honger!

Slechts sporadisch heb ik hooguit trek, maar dat gaat meestal met water drinken weer weg. Ik voel me super goed, fit en alert gedurende de dag. Geen vier-uurs-dipje of iets dergelijks. Fantastisch!

In de pauze heb ik lekker met mijn collega op het dakterras van het werk gezeten, want het was prachtig weer. Probleem is altijd dat je daarna weer naar binnen moet om te werken haha.

Bij thuiskomst heb ik een overheerlijk zalmtaartje gemaakt. Dat lijkt veel werk, maar het zit zo in elkaar. Gewoon wat guacamole maken, zalm fijnsnijden, beetje aanmaken met mayo en dan laagjes maken van de guacamole en zalm. Ik heb het gezellig op een bedje van rucola gelegd en ik heb heerlijk zitten smullen.

De volgende werkdag heb ik na thuiskomst mijn ‘vasten’ gebroken met kaas. Het is eigenlijk het allerbeste om je vasten tijdens keto te breken met vet, zodat er niet per ongeluk koolhydraten in de openstaande cellen terecht komen.

Die cellen staan open omdat ik ze gedurende de dag door het vasten ‘uitgehongerd’ heb. Wat niet betekent dat IK uitgehongerd ben. Ik heb genoeg vetreserves waar ik nog steeds mijn energie uit haal.

Daarna ben ik begonnen met een toetje. Het was warm dinsdag en ik had zin in iets fris. Daarom lekker een smoothie gemaakt van frambozen en mascarpone.

Ook heb ik nog gevulde eitjes gemaakt en eiersalade. Had verder nog allerlei andere kleine dingen in de koelkast staan en heb van veel dingen geproefd omdat ik eigenlijk maar niet kon besluiten wát ik nou zou gaan eten…

En die proeverij heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat ik dus vol zat en geen échte maaltijd meer heb gegeten. Stom, maar ja, het zij zo!

Overigens had ik die avond nog wel een ‘gaatje’ over voor koffie met slagroom en een stukje koolhydraatarme chocolade. Dat dan weer wel haha.

Goh en dan heb ik eindelijk mijn ketowaarden weer lekker op orde, hebben we een afscheidsborrel op het werk. Echt super balen dat mijn collegaatje vertrekt (we gaan haar oprecht missen) en misschien heb ik me daardoor dan toch een beetje mee laten slepen…

Heb te veel gesnoept van de niet-keto-dingen én alchohol gedronken.

De ervaring leert inmiddels dat ik dit zaterdag pas écht ga merken in mijn waardes. Moet ik alles daarna weer opbouwen. Is eigenlijk gewoon niet slim.

Maar goed, bij thuiskomst toch netjes aan mijn routine gehouden, alhoewel ik mijn vasten natuurlijk niet hoefde te breken, dat was al ruimschoots gebeurd, met de verkeerde dingen.

Vrijdag was een slow day op het werk. We hebben weer lekker op het dakterras gezeten en een lekkere koffie gehaald bij de Bagels & Beans. Dit zit bij ons aan de overkant. Top!

Lekker vroeg naar huis en een makkelijke maaltijd van Wagyuburgers en een champignonprutje gemaakt met een spicy chiapudding als toetje. Simpel maar lekker.

Het weekend was het natuurlijk fantastisch weer en daar heb ik ook zeker van genoten. Het hele weekend niet zoveel gedaan, behalve in de zon gezeten en lekkere dingen weg zitten werken haha.

Als ontbijt had ik zaterdag chocolademouse gemaakt van mascarpone, met een toefje slagroom én een beetje caramelsaus én een beetje chocoladesaus, beide low carb. De lunch was zeer makkelijk met wat avocado en eiersalade op een koolhydraatarme bol. Ook nog wat fruit met een eetlepel Griekse yoghurt. Lekker fris met dit warme weer.

Voor het avondeten had ik iets meer uitgepakt.

Ik had namelijk een paksoi uit de moestuin van mijn collega gekregen en ik besloot deze klaar te maken met zalm. De zalm heb ik eerst laten marineren in wat Kikoman, gemberpoeder en knoflook. Daarna heb ik het samen met stukjes van de fijngesneden stam van de paksoi geroerbakt, daarna nog wat plakjes verse gember erbij en als laatste de in repen gesneden bladen van de paksoi. Dat was een zeer geslaagde maaltijd!

Zondag stond ik al vroeg naast mijn mandje om cinnamon rolls van fathead deeg te maken. Mozeskriebel wat zijn die goed gelukt zeg. Oooohhh echt zo lekker, te lekker eigenlijk. Het is dan misschien wel koolhydraatarm en ketoproof enzo, maar je moet toch blijven oppassen. Het was een recept voor 12 cinnamon rolls en ik ben in mijn eentje… Uhoh… :-).

Wat echt een mega WIN was tijdens het weekend, was de ontdekking dat mijn dijen niet meer zo tegen elkaar plakten en schuurden.

Dat is een pijnlijk fenomeen als je overgewicht heb en eindelijk na járen is het zodanig verminderd dat ik nu geen last had. Nog even en het schuurt helemaal niet meer. Yay!

Zondag bestond de avondmaaltijd uit een andere variatie met paksoi, namelijk garnalen gecombineerd met bloemkoolrijst, koriander en Thaise rode curry pasta. Yummie!

Helaas het weekend wederom geëindigd met slechte waardes. Teveel cinnamon rolls gegeten denk ik…

Better luck next time!

Geef een reactie