Yay! Mijn eerste keto-win

Yay! Mijn eerste keto-win


Afvallen met het Keto dieet

Op het moment dat ik de weegschaal aantik zodat hij op nul komt te staan en ik er in mijn voluptueuze glorie op kan gaan staan word ik toch een beetje onzeker… Zal ik écht zijn afgevallen?

Want sinds het bezoek aan mijn broer, die in het buitenland woont, ben ik aan het experimenteren met het Ketogeendieet en sindsdien heb ik niet op de weegschaal gestaan.

Mijn broer volgt al een tijdje het Ketogeendieet omdat hij tijdens zijn afvalpoging op een plateau kwam. Hij is zeer enthousiast en omdat ik toch bij hem op bezoek was, dacht ik… what the heck… ik ga het gewoon proberen.

Gewicht verliezen is voor mij inmiddels al jaren een ungoing struggle en omdat ik al heul veul geprobeerd heb, had ik toch niets te verliezen… behalve dan gewicht… hoop ik!

Het is super frustrerend om alles te doen wat geadviseerd wordt en dan nog niets af te vallen. Geen gram, niks, nakkes, nada. Het zou toch heel logisch moeten zijn, dat als je meer verbrandt dan dat je erin stopt, dat je dan gaat afvallen. Maar helaas. Niet voor mij.

Ik viel maar niet af

Na maandenlang elke dag op de crosstrainer, veel groenten, weinig vet, geen suikers of pasta, rijst et cetera… helemaal niets afgevallen…

Ik ben zelfs naar de dokter geweest om te achterhalen wat toch het probleem kan zijn. Maar ik ben, behalve dat ik overgewicht heb, zo gezond als een vis. Geen verhoogde waardes en geen trage schildklier of iets dergelijks.

Inmiddels heb ik de crosstrainer de deur uitgegooid en eet ik weer normaal. Wel opletten, maar geen echte beperkingen meer. Als het toch niets uithaalt, waarom zou ik dan?!

Dus nu, na ongeveer 4 weken Keto eten, wat voornamelijk bestaat uit vet… ding, ding, ding, alarm! Want dat is toch niet gezond? En zeer weinig groenten, OMG dat kan toch niet waar zijn, sta ik nu thuis voor de weegschaal…

Ik sta zo lang te twijfelen dat de weegschaal weer uit gaat… grrrr… oké nog een keer en Hop!

Eerste Keto-win op de weegschal

En daar gaan de cijfertjes…. Ze rollen voorbij…. En ze stoppen op: 100,8 kg. YESSS YESS YESS!!!!!!

Ik was 107 kilo dus er is gewoon 6,2 kilo af!!! Niet te geloven dit. Wauw!!!

Mijn god zeg.. ik heb zo slecht en contra-intuïtief gegeten de afgelopen weken en ik ben gewoon afgevallen!!!

Zit ik al die tijd op allerlei groenten te knagen, mijn vetinname te beperken en ik val geen gram af. Sterker nog ik kom alleen maar aan. En nu heb ik voornamelijk vettigheid gegeten en ik ben afgevallen.

Conclusie: Keto werkt dus voor mij! Ik zeg experiment geslaagd!

Maar nu ben ik thuis en gaat alles weer gewoon verder zoals altijd. Bij mijn broer was het redelijk makkelijk, want ik ging gewoon met hem meedoen. Thuis ben ik de boss en zal ik zelf moeten nadenken en zorgen dat ik de juiste dingen eet.

Ik ben in ieder geval super gemotiveerd en dat is natuurlijk al het halve werk. En zo moeilijk is het Keto-dieet ook weer niet. Anders dan wat op internet gesuggereerd wordt dat het een heel streng dieet is, vind ik het meer een mindset dieet. Wat misschien alle diëten wel zijn, maar Keto vraagt eigenlijk dat je bijna alles wat je geleerd hebt over gezond eten overboord gooit. Het is echt anders denken. Vet is goed, koolhydraten zijn slecht.

Maar ik ben om en ga hiermee verder!

Geef een reactie