Verbouwen en Keto, geen goede combi

Verbouwen en Keto, geen goede combi


De vorige keer dat ik schreef (alweer even geleden) had ik het erover dat ik op een plateau zat. Inmiddels is dat plateau omgezet in keiharde kleigrond zonder beweging. Maar één troost. Ik weet de oorzaak.

Ik doe momenteel namelijk errug weinig aan Keto.

We zijn al een tijdje, met ups en downs, aan het verbouwen in huis en ik merk dat wanneer we aan het klussen zijn, ik het heel moeilijk vind om gezond te eten. Ik was niet voorbereid dus heel makkelijk excuus toen de keuken eruit was vanwege de verbouwing. Tja, nu kan ik natuurlijk niet koken.

Even voorbijgaand aan het feit dat ik ook iets kouds had kunnen voorbereiden.

Ook al was het maar een stuk brie, of eiersalade, of iets met avocado. Er zijn genoeg mogelijkheden. Maar gewoon niet over nagedacht. Gevolg is pizza, patat en andere zaken die helemaal niet gezond zijn, ook niet als je geen Keto doet.

En daar komt nog bij dat ik ook recentelijk had ontdekt dat ik best een beetje kon zondigen binnen Keto. Ik dacht dat je meteen uit keto zou zijn, maar bij mij ging dat niet zo hard en binnen no time zat ik weer gewoon in Keto.

Dat is zeer gevaarlijk als je weet dat je kunt smokkelen.

Natuurlijk ben je volwassen en weet je dondersgoed wat je jezelf aandoet, maar iedereen die wel eens een dieet heeft gevolgd, weet ook hoe je op zoek gaat naar de mazen in dat dieet om tóch af te vallen en tóch fout te eten.

Want laten we nu niet schijnheilig zijn, dat doen de meesten mensen op een dieet gewoon. Diëten is door de bank genomen gewoon focking zwaar en deze en gene wordt er ook super chagrijnig van omdat je niets mag.

Maar Keto is juist zo fijn. Want ik mag allemaal lekkere dingen.

En toch… Eén verbouwinkje (nou ja, het is een meerjarenplan geloof ik) en BAM, gezwicht voor slecht eten. Dus waarom is het dan toch zo moeilijk om me aan Keto te houden terwijl ik het zo prettig vind? God, wat baal ik daarvan zeg.

Maar ja, mijn huis wordt wel mooi! #datdanweerwel

Waarom kan het niet samen? Misschien beter voorbereiden Bianca!!! Oh ja, dat is waar :-). Niet slim van mij.

Ik merk dat excuses gauw gemaakt zijn.

Ook zo van “ja, ik ben nu toch al uit Keto, dus dat broodje, die bitterbal, of fles wijn (oeps!) kan ook wel. Toch?!”.

Neeeee, Bianca, zo werkt het niet. Zegt mijn brein. Maar DOE het maar eens.

Terug in het gareel komen is lastig. Zeker met dit mooie weer (weer een excuus, ik weet het). Lekker buiten op de loungebank met een glaasje rosé (of twee, of drie).

Of een lekker koel biertje. Een Leffe Triple, want dat is nog te overzien binnen Keto (14 gram Koolhydraten, waarvan maar 0,3 suiker). Zit ik mezelf daarmee toch lekker voor de gek te houden. Want ik drink er natuurlijk niet eentje.

Elke dag begin ik weer vol frisse moed. En elke dag gaat het toch ergens weer mis. Vanmiddag heb ik dus een lekkere focaccia uit de oven gegeten. Zó niet Keto!

En er lonkt nog een Leffe Triple naar me in de koelkast. Daar staat echt mijn naam op.

Ik zeg goed bezig Bianca. NOT!

Nou ja, ik geef er maar even aan toe. De drive om het op te pakken komt vast wel weer.

Wish me luck!

Geef een reactie