Over Bianca

Over Bianca


Mijn verhaal

Dit ben ik op 13 juni 2018.

Ik woog toen 99,5 kilo.

Mijn naam is Bianca van de Stadt en in mei 2018 ben ik begonnen met het Ketogeen dieet. Ik woog toen ongeveer 107 kilo.

Sinds ik ben begonnen met Keto is mijn leven drastisch veranderd.

Ik had nooit gedacht dat afvallen zo leuk zou zijn!

Vanaf mijn 21ste kreeg ik problemen met mijn gewicht. Ik kwam binnen een paar maanden 10 kilo aan, voornamelijk door veel te veel snoepen. Ik ging van 58 kilo naar 68 kilo. Dat was niet de bedoeling dacht ik, dus ik wilde op dieet.

Ik ging direct naar een diëtiste en op haar advies begon ik met Proteïne Shakes. Ik viel heel snel af en ben een tijd op gewicht gebleven. Maar eigenlijk begon hier het gedonder van het jojo-en en het ene na het andere (crash)dieet proberen.

Helaas heeft sindsdien geen enkel dieet mij blijvend resultaat gebracht. Wat het mij voornamelijk heeft gebracht is een hoop frustratie en een continu gevecht tegen de kilo’s. Met als zwaarste gewicht 107 kilo. Waarschijnlijk was het al eerder 110 kilo, maar ik durfde niet meer op de weegschaal te gaan staan.

​Naast het feit dat ik al die kilo’s met me mee moest zeulen voelde ik me ook waardeloos. Slechte conditie, altijd maar moe en futloos, vaak maagzuur, hoofdpijn, chronisch blaasontsteking en onrustige benen.

Al jaren wilde afvallen gewoon niet lukken.

Voordat ik in mei 2018 met Keto begon wilde het al een paar jaar gewoon niet lukken met afvallen. Echt helemaal niks nakkes nada.

Ik had een crosstrainer/eliptical gekocht en daar stond ik elke dag 30-45 minuten op te stampen. Echt elke dag, zonder uitzondering, ook midden in de zomer toen het bloedheet was.

Daarnaast lette ik enorm op mijn voeding. Alle regeltjes volgde ik braaf. Want als er toch minder calorieën ingaan dan dat er verbruikt worden, dan moet je toch afvallen. Niets was echter minder waar. Ik viel geen gram af.

Ik ben toen naar de dokter gegaan, want dan moet er toch fysiek iets met mij aan de hand zijn. Maar ik was zo gezond als een vis. Er kwam niets zorgwekkends in mijn bloedwaarden naar boven.

De dokter zei dat ik goed bezig was en dat ik vooral door moest gaan, ook al zag ik geen enkel resultaat. Yeah right. Goed bedoeld natuurlijk, maar na nog een maand proberen heb ik de crosstrainer de deur uit gedaan.

Feitelijk had ik het opgegeven om ooit nog slank te worden.

Ik legde me er langzaam bij neer dat het niet meer zou lukken om ooit nog gewicht te verliezen. Ik ben hoogstwaarschijnlijk nog veel zwaarder dan 110 kilo geweest, maar de angst om op die weegschaal te gaan staan was te groot. Die confrontatie durfde ik gewoon niet aan. Het eind was zoek.

Totdat ik in mei 2018 naar mijn broer in het buitenland ging. Hij was al een tijd bezig met Keto en is daarmee enorm afgevallen. Ondanks de goede resultaten en het enthousiasme van mijn broer, heb ik mezelf nooit aan Keto gewaagd. Ik was gewoon echt klaar met proberen.

Maar goed, toen ik daar was at ik gewoon wat de pot schafte. Ik had toch niets te verliezen dacht ik.

En toen gebeurde er al gauw iets wonderlijks.

Na twee weken waren eigenlijk ongemerkt al mijn fysieke ongemakken verdwenen. En ik merkte ook dat mijn broeken niet meer zo extreem in mijn buik sneden. Ik ben toen expres NIET op de weegschaal gaan staan. Ik wilde wachten totdat ik weer thuis was en ik wilde mij verder niet laten beïnvloeden door het getal op de weegschaal.

Maar doordat ik me al veel beter voelde, werd ik wel heel enthousiast. Zeker ook omdat ik al twee weken lang zeer smakelijk at! Dus ik ging door en ben me er meer en meer in gaan verdiepen. Toen ik na een maand thuis kwam en op de weegschaal ging staan bleek ik net iets boven de 100 kilo te zijn. Dus wat ik bleek te verliezen, waren alleen maar kilo’s! Hoe heerlijk is dat?!

En sindsdien ben ik om. Keto is mijn grote vriend geworden.

Inmiddels kan ik daadwerkelijk zeggen dat Keto mijn Lifestyle is geworden. Ik weet nog dat vroeger vaak werd gezegd dat iets geen dieet is, maar een levensstijl. Nou, ik begreep daar nooit wat van, want ik vond elk dieet altijd afzien! Wie wil er nou de rest van zijn leven afzien?

Maar Keto vind ik makkelijk vol te houden. Ik eet super lekker en zeker niet ingewikkeld. Ook niet als er mensen in je gezin zijn die geen Keto eten. Je hoeft niet allerlei verschillende potten en pannen op het vuur te hebben. De kunst is het toe te passen in je gewone leven, zonder ingewikkeld te doen.

Dat zegt niet dat ik nooit meer patat, pizza, chocola of gebak eet. Of kan genieten van een glaasje wijn of mijn favoriete biertje (Leffe Tripel). Want dat doe ik ook gewoon. De draad oppakken is daarna geen probleem, terwijl dat met andere diëten altijd het probleem was. Het duurde zo lang voordat die knop weer om ging.

Ik was eigenlijk altijd op een negatieve manier met voeding bezig. Dat is nu volledig omgedraaid. Het is gegaan van “mag niet” naar “oeh wat lekker!” en “mag ik dat óók allemaal?”. Dat is echt een groot verschil!

***

Meten = Weten

20200403_120100228_iOS

Eerste weegmoment 25 mei 2018, gewicht 100,8 kilo

Op 13 juni 2018 eindelijk onder de 100 kg, nl. 99,5 kilo

Op 2 juli 2018 tikt de weegschaal 98,8 kilo aan

Eindelijk weer eens een weegmoment: 3 april 2019, gaf de weegschaal 88 kilo aan.

Inmiddels is het 28 september 2019 en ben ik 25 kilo kwijt!

Februari 2020 en er is inmiddels 35 kilo af.

20200403_120302884_iOS

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Danny

    Zo super leuk Bianca, dat wij hier allebei ons eigen blog hebben!
    Ik ga jou zeker blijven volgen.
    En inderdaad, het is ook mijn levensstijl geworden.
    En wat eten we lekker hè?

Geef een reactie