Maagzuur tijdens het Keto Dieet

Maagzuur tijdens het Keto Dieet


Het eerste wat ik zei toen ik ontdekte dat je met Keto heel veel vet eet is dat ik al bijna maagzuur kreeg van de gedachte.

Maar gek genoeg bleek dit in de praktijk toch heel anders uit te vallen.

Ik heb altijd vet eten met maagzuur geassocieerd. Er lag zelfs standaard een stipje Rennies naast mijn bed, want ik had er altijd ’s nachts last van.

Ik zag er dus in eerste instantie een beetje tegenop om veel vet te gaan eten.

Al heel snel bleek dat mijn associatie helemaal niet goed was. De allereerste maand Keto heb ik slechts 1 keer maagzuur gehad en dat kwam waarschijnlijk omdat ik te kort voor bedtijd had gegeten. En het was ook een beetje veel :-).

Voor de rest helemaal niks. Geen enkele last gehad van Maagzuur. Vrijwel direct nadat ik Keto begon te eten was mijn maagzuur verdwenen.

Hoe bijzonder is dat dan?

Vet veroorzaakt dus geen maagzuur. Maar wat dan wel? Nou, ik geloof dat de wetenschap het daar nog niet over eens is, maar uit persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat het te maken heeft met het eten van koolhydraten.

En dan heb ik het over de koolhydraten die in zoetigheid zit, maar ook in aardappels, pasta et cetera.

Ik heb ongeveer een maand een beetje verzaakt als het gaat om Keto. Ik heb alles weer gegeten en ook weer alcohol gedronken.

Dit zorgde al heel snel voor maagzuur. Wat steeds erger werd, waardoor ik weer met Rennies naast mijn bed sliep. En het ging zo ver, dat ik ook overdag steeds meer last van maagzuur kreeg.

Vanaf het moment dat ik weer streng aan de Keto ging: geen maagzuur meer.

Ik heb het dus al als ik een paar patatjes eet, of zondig aan chocola ofzo.

Ik heb nooit het verband met suiker gelegd.

Eerder met mayonaise en vet vlees of iets dergelijks. Maar als ik een hamburger met bacon en kaas eet en daar ook een flinke klodder mayo bij neem, heb ik nergens last van. Doe ik daar patat bij of van die overheerlijke aardappelpartjes uit de oven. Bam, maagzuur.

Vroeger toen ik afvalpoging nummer zoveel aan het proberen was, zei ik wel eens gekscherend: “werd ik nou maar ziek van al dat lekkere eten”.

Mijn redenatie was dat ik dan minder verleiding zou hebben. Ik heb zelfs geprobeerd, op aanraden van een kenner, om mij ziek te eten aan de M&M’s. Zodat ik daarna noooooit meer M&M’s wilde eten omdat ik er zo ziek van geworden was.

Helaas dit is mislukt ?

Maar goed, met maagzuur zit dat anders. Maagzuur is echt heel erg vervelend. Zeker als je er ’s nachts van wakker wordt.

Op een gegeven moment werd het gewoon dat ik maagzuur had. En gek genoeg kreeg ik het ook wel als ik volgens de norm zogenaamd gezond at. Ik snapte er helemaal niks van.

Nu begrijp ik het. Mijn lichaam reageert dus vrij sterk op koolhydraten. Ik zat helemaal in de verkeerde hoek te zoeken.

Want hoe frustrerend is het als je gezond eet en je nog steeds maagzuur hebt? Bah!

Gelukkig weet ik nu dat het ook anders kan. Dus ik wordt dan wellicht niet ziek van al dat lekkere eten, maar prettig is maagzuur ook niet. Is wel een motivator om Keto te blijven eten.

Geef een reactie