Kibbeling, Magnum White en Tartelettes

Kibbeling, Magnum White en Tartelettes


De week begon met een terrasje pikken in de stad. Ik had afgesproken met een oud-collegaondernemer om weer eens bij te kletsen.

Ondanks dat ik geen ondernemer meer ben, is het wel fijn om nog met één vinger in dat wereldje te blijven. Je weet wel, voor het geval dat…

Het was fantastisch mooi weer dus we hebben genoten.

Inmiddels heb ik er aardig wat volgers bijgekregen op Instagram en ik dacht dat het wellicht leuk was om wat meer over mij persoonlijk te vertellen.

Maar om nou lukraak wat dingen te vertellen, leek het me een veel beter plan om mijn volgers te vragen wat zij nou leuk vinden om van mij te weten.

Nou, ik kreeg super veel vragen binnen die ik in de loop van de week bijna allemaal beantwoord heb.

Zo ben ik op dinsdag begonnen met het beantwoorden van de meest gestelde vraag, namelijk: “wat doe jij voor werk?”.

Ik heb mijn volgers meegenomen in mijn ochtendroutine bij aankomst op het werk. Als je het leuk vindt om dit te bekijken, check dan mijn highlights op Instagram onder het kopje Q&A.

Mijn persoonlijke highlight van de dag was dat ik kibbeling heb gemaakt.

Dat is toch wel een favorietje van me, maar helaas niet echt keto vanwege het beslag. Dat neemt niet weg dat ik het nooit eet, maar goed.

Ik wilde heel graag een ketovriendelijke versie van kibbeling maken en daar was ik tot nu toe niet aan toegekomen.

Nou, deze kibbeling is echt superlekker. Niet zo lekker als bij de Volendammer Visboer vandaan, maar toch, wel een goede tweede plaats.

Ik moet wel nog wat oefenen met het beslag en waarschijnlijk moet ik het meer frituren dan bakken, maar de basis is goed, dus ik heb sowieso zitten smullen.

Zeker ook omdat ik er een low carb remouladesausje bij had, want mét saus smaakt het toch net even wat beter. Het maakt het af zeg maar.

Na het eten heb ik nog een populaire vraag beantwoord. Of drie eigenlijk. Ik kreeg heel veel vragen over of ik een partner heb, of ik kinderen heb en of ik huisdieren heb.

Blijkbaar staat werk en gezinsleven op nummer 1 op de lijst van dingen waar mensen nieuwsgierig naar zijn.

En ja het zijn natuurlijk ook hele belangrijke pijlers en bij mij heeft dat een tijd lang op zijn kop gestaan en nog steeds is het een work in progress.

Ik ben namelijk sinds vorig jaar augustus weer single na een relatie van ongeveer 7 jaar.

Mijn ex heeft nog een half jaar bij mij gewoond omdat hij geen huis kon vinden, wat ook weer de nodige uitdagingen met zich meebracht.

Bij het vertrek van mijn ex per 1 februari ben ik niet alleen de man kwijt met wie ik dacht oud te worden, maar ook mijn bonusdochter én drie katten (ik heb er nog twee).

En tegelijkertijd was ik gestopt met ondernemen en een nieuwe baan gestart. Van de vrijheid als ondernemer weer terug in het 9 tot 5 stramien en forenzen.

Ik kan je vertellen, dat heeft behoorlijk wat impact op je leven.

Maar goed, woensdag was het gelukkig weer just another day at the office. Het was warm en er waren ijsjes.

Tja, en dan ben ik toch voor de bijl gegaan voor zo’n romige, silky smooth  Magnum White. Zoooo lekker en zoooo lang niet gehad.

Ik kon ook een perenijsje nemen. Maar ja daar zitten alleen maar koolhydraten en dus suiker in. Met de Magnum White at ik weliswaar 10 koolhydraten meer, maar óók vetten.

Dus ik dacht in plaats van alleen maar loze suikers te eten, eet ik liever iets wat me ook nog verzadiging (vet) oplevert.

En zo geschiedde… ik heb het me heerlijk laten smaken!

Uiteraard had ik mijn guilty pleasure gedeeld in mijn Insta stories en de reacties waren of “ENJOY” of “WAT DOE JE NU???”.

Ik heb heel veel reacties gekregen over of ik dan niet uit ketose ben; en “dat mag toch niet met keto”. Echt heel veel verbazing dat ik dat at terwijl ik het ketogeen dieet volg.

Mensen, laat me je één ding zeggen: STOP alsjeblieft met zeggen wat wel en niet mag tijdens een ketodieet en hou alsjeblieft op met AL DIE zogenaamde REGELS!!!!

GENIET VAN HET LEVEN!

Doe waar jij je goed bij voelt. En als daar af en toe een magnum white bij hoort, so be it!

Alsof mijn hele dieet naar de knoppen is omdat ik een “verkeerd” ijsje heb gegeten. En of het het einde van de wereld is dat ik even uit ketose ben.

Kijk, als ik nou elke dag een magnum eet en dan zeur dat ik niet afval is wat anders. Maar mensen vallen direct over “zogenaamd” niet ketovoedsel.

En dan heb ik het niet alleen over magnums hoor, maar ook gewoon over zoiets simpels als doperwten!

Er zitten redelijk wat koolhydraten in doperwten dus je zou er niet te veel van moeten eten als je binnen je dagelijkse targets van koolhydraten wilt blijven.

Maar als ik dan een foto post van mijn eten en er liggen doperwten op mijn bord, dan krijg ik direct of een DM of een comment onder mijn post met: “dat is toch niet keto?!”.

HELP daar is de ketopolitie weer!!!

Het is de reinste onzin dat gewoon gezonde groeten, welke groenten dan ook, niet binnen een ketogeen dieet passen.

Het heeft allemaal te maken met hoeveel koolhydraten je die dag al op hebt, hoe je je voelt, hoeveel koolhydraten je überhaupt per dag eet en hoe vaak je het eet.

Dussss….

Tot zover mijn rant over wat zogenaamd wel en niet mag bij keto.

Overigens had ik bij thuiskomst nog steeds een prachtige ketowaarde (0,9), dus ik was niet uit ketose. Ha!

Dat is dan weer het voordeel van fat adapted zijn, dan raak je niet zo snel meer uit ketose.

Als avondeten had ik heerlijk gevulde puntpaprika. Ik had wat gehakt rul gebakken, uitje erdoor, knoflook en wat kruiden en vervolgens het hele zwikkie met wat blokjes feta in de oven gezet. Smullen maar.

In de avond nog een andere veelvoorkomende vraag beantwoord, namelijk wat mij ertoe heeft bewogen om met keto te starten.

Nou, wat mij ertoe heeft bewogen was niet mijn wens om af te vallen of om gezonder te worden. Huh?

Tja, luister… (of lees vooral verder)…

Eind april 2018 ging ik naar mijn broer in het buitenland en hij at keto. Ondanks dat hij geweldige resultaten had bereikt, voelde ik me niet geroepen om ook keto te gaan eten.

Want ik had het al een paar jaar opgegeven om ooit nog af te kunnen vallen. Alles wat ik tot dan toe had geprobeerd werkte niet.

Ook niet het standaard minder calorieën erin dan je verbrandt principe. En dus op je voeding te letten én meer te bewegen.

Maar omdat ik toch bij mijn broer was at ik wat de pot schafte. En werd ik aangestoken door mijn broer zijn enthousiasme.

En wat denk je? Binnen een week voelde ik me al veel beter. Hmmmm. Het zal toch niet?

Ik ben een maand bij mijn broer geweest en ik kwam als een ander mens terug. Zowel op fysiek als op emotioneel niveau. Want voedsel heeft invloed op beide.

Dus toen ik eenmaal de voordelen van keto aan den lijve ondervond was ik hooked!

Donderdag was wederom een warme dag en had ik super veel zin in iets fris bij thuiskomst, dus heb ik een smoothie met kokosmelk, mascarpone en bevroren blauwe bessen gemaakt.

En heb ik later een makkelijke maaltijd gemaakt van sla, eiersalade en wat left over gehakt van gister.

Ook heb ik de vragen beantwoord over wat ik doe als ik een “niet keto craving” heb en wat mijn favoriete ketoproducten zijn.

Op vrijdag had ik geen zin in een warme hap, want weer warm weer. Dus ik ben begonnen met wat kaasblokjes en mayo en heb daarna een heerlijke smoothiebowl voor mezelf klaargemaakt van mascarpone, Griekse yoghurt en bevroren frambozen. Heerlijk!

Zaterdag eindelijk weekend vieren. En dat begon met koffie in de tuin.

In de middag lekker naar de kapper geweest en onderweg daar naartoe nog wat oude shit weggebracht naar de kringloopwinkel.

Ik heb ook voor het eerst chocolademousse gemaakt van avocado.

Avocado wordt heel vaak gebruikt in toetjes, maar het idee stond me een beetje tegen dus ik was er nooit aan begonnen.

Maar goed, als je het niet probeert dan weet je het eigenlijk ook niet.

De smaak viel me niet tegen. Ik proefde toch nog wel een beetje avocado, maar niet overheersend. Wat me met name opviel was hoe glanzend de mousse eruitzag.

Ik weet niet of ik het nog een keer zal maken. Chocolademousse met mascarpone smaakt me toch beter geloof ik.

Ook een nieuwe batch rookkaascrackers gemaakt die ik had besprenkeld met wat zaden en pitten.

Nadat ze afgekoeld waren heb ik er direct eentje belegd met eiersalade. Zeer goede combi kan ik je vertellen. Mjomjomjom.

Als avondeten had ik weer pizza, maar deze keer had ik twee pizza’s gemaakt van het deeg. Eentje belegd en verder afgemaakt als pizza en de andere, alleen dus de bodem, ga ik invriezen als test. Eens kijken of het dan nog lekker is.

Ook heb ik zaterdag mijn tartelette vormpjes ontvangen waar ik zondag meteen mee ben gaan experimenteren.

Ook dit stond al een tijdje op mijn lijstje, maar ik had niet de juiste vormpjes.

Maar, eerst begon ik met koffie in de tuin. Daarná ben ik pas gaan bakken.

Een tartelette is eigenlijk een soort taartbodempje, een kuipje waar je een vulling in kan doen.

Ik had voor mijn vulling een heerlijke frambozenfluf gemaakt van: nou ja, frambozen dus, eiwit en mascarpone.

Nadat de tartellettes waren afgekoeld heb ik dat erin gedaan en versierd met munt en low carb chocoladesaus.

En oooh wat was dat lekker zeg. Veel te lekker eigenlijk, want dit smaakt naar meer! En ik had er vier gebakken, maar ik heb me in kunnen houden.

Voor de lunch had ik een bordje met veldsla, eiersalade en salami nostrano. En on the side een rookkaascracker. Heerlijke combi.

Maar omdat ik het buiten at en er veel wind stond, moest ik ten eerste mijn cracker goed vasthouden, want die ging er bijna vandoor en daarnaast de eiersalade goed mengen door de sla anders waaide het weg.

Gelukkig is het allemaal in mijn buikje terechtgekomen.

Tot slot nog de aankondiging gedaan dat ik maandag 29 juni een Insta Live ga doen om de laatste vragen te beantwoorden die allemaal over keto gaan.

Onder andere ga ik het hebben over de zin en onzin van het maken van weekmenu’s.

Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Wordt vervolgd!

Geef een reactie