Chaffles, vetrollen en pizza heaven

Chaffles, vetrollen en pizza heaven


Als eerste heb ik maandag het verrassingspakket verstuurd dat ik verloot had onder mijn volgers. De winactie liep afgelopen zaterdag af. En omdat het zulk mooi weer was heb ik daarna heerlijk even in de tuin gezeten.

Ook heb ik mijn online blog weer nieuw leven ingeblazen. Ja, dit blog… Ik heb al vanaf het begin (2018) dat ik met keto begon een online blog en ik was toen vastbesloten om daar heel actief mee bezig te zijn en al mijn keto-avonturen te delen.

De praktijk was echter anders. Er was te veel gedoe in mijn leven, waardoor ik er de energie niet voor had. In ieder geval niet in de mate die ik voor ogen had. Mijn lifestyle omgooien en de dag doorkomen kostte me even genoeg energie.

Maar goed, dat is nu veranderd.

Sinds de grote schoonmaak zowel mentaal, fysiek als spiritueel die dit jaar is ingezet heb ik veel meer energie. Ik heb een hoop oude bagage weggegooid (letterlijk en figuurlijk) dus ik vind het leuk om het weer op te pakken.

Ook heb ik vandaag 24 (!) pakken kokosmelk binnengekregen via DEEN supermarkt. De DEEN is de enige supermarkt hier in de Zaanstreek die nog mijn merk kokosmelk verkoopt (Koko Dairy Free original). De Jumbo verkoopt de ongezoete versie, maar die is gewoonweg niet te zuipen. Dus ik kan nu weer even vooruit!

Toppunt van de dag is dat ik echt overheerlijke chaffles gemaakt.

Wat zijn chaffles? Nou, dat zijn eigenlijk wafels maar dan gemaakt van kaas. Dus de ch staat voor cheese in dit verband. Er gaat voornamelijk mozzarella en mascarpone in.

En die chaffels zijn me toch lekker.

Je proeft dus helemaal niet de kaas vind ik zelf.

Ik maak regelmatig zoete varianten, maar ook hartige varianten ben ik dol op, zodat ik het kan gebruiken als broodje voor mijn hamburger of om er een lekkere dip of tapenade op te doen.

De chaffels van vandaag waren zoet.

Ik had wat bevroren fruit fijn gemalen in de blender zodat het stukjes werden. Dat verstrooid over het bord en de wafel. Wat poeder-erythritol (is als poedersuiker) eroverheen. Dan low carb chocolade saus en dan nog een flinke toef slagroom.

En ik ben teruggegaan voor een second  en een third. Zoooo lekker!

Gelukkig zitten er amper koolhydraten in dus ik hoefde me ook geen zorgen te maken en na drie chaffles zit je natuurlijk ook wel gewoon vol.

Nog wel een trieste gebeurtenis… mijn overheerlijke low carb salty caramel saus én de slagroom zijn vandaag opgegaan.

En voorlopig kom ik er niet aan toe om nieuw te halen, dus… boehoe… nu moet ik zéker tot vrijdag zonder doen!

Vandaag was ook meteen de laatste dag van mijn vakantie. Ik heb werkelijk een heerlijke week gehad, die dinsdag helaas bij aankomst op kantoor volledig teniet werd gedaan.

Ik doe mijn kantoor open en het is een complete chaos.

Echt overal ligt wat en er zaten slechts bij een paar dingen briefjes met uitleg wat ermee gedaan moest worden. Ook was er een apparaat dat ik gebruik om de deur te openen niet teruggezet. En toen ik hem inplugde deed ie het niet.

Dus frustratie alom, geen goed begin!

Ik ben de hele ochtend vervolgens bezig geweest met puinruimen en omdat ik me zo heb laten opwinden had ik natuurlijk hoofdpijn, dat ik de rest van de dag en avond gehouden heb.

Ook had ik nieuwe pumps die ingelopen moesten worden.

De hele dag op gelopen en geen blaren dus dat was fijn. Voor de zekerheid mijn oude pumps nog niet weggegooid. En daarnaast heb ik ook altijd nog mijn forenzen-schoenen.

Want als ik met het ov reis heb ik mijn hakken niet aan, die staan altijd op het werk. Ik forens met gympen of makkelijke platte schoenen.

Bij thuiskomst heb ik als eerste een vette hap genomen om mijn vasten te breken. Want ja, als ik werk dan vast ik ook weer. Een week niet gedaan, maar ik had geen moeite om weer in het ritme te komen gelukkig.

Daarna ben ik op mijn gemak gaan bedenken wat te eten en dat werden weer chaffles, maar dit keer met kokosrasp. Ook erg lekker.

Woensdag was een chaotische dag op het werk, want ik was alleen in de ondersteuning. Maar wel lekker ontspannen in het zonnetje kunnen zitten in mijn pauze.

Dat was ook het moment dat ik toch maar mijn nieuwe pumps verwisseld heb voor mijn forenzen-schoenen, want ik kreeg een paar irritatieplekjes en ik wil geen blaren.

In de trein naar huis kreeg ik onwijs trek een spekpannekoeken.

En dat ben ik bij thuiskomst dan ook meteen gaan maken. Ik had wel de tegenwoordigheid van geest om even een ander shirt aan te trekken. Ik wilde niet weer een shirt dat ik weg kan gooien (zie vorige blog).

Helaas kwamen de pannenkoeken niet mooi uit de pan. Ook het oprollen ging niet lekker dus het waren een beetje zielige pannenkoeken geworden.

Toen maakte ik nog de fout om op de laatste pannenkoek er de verkeerde low carb stroop op te doen. Dus nou ja, het was dus geen succes, maar de eerste paar pannenkoeken hebben wel gesmaakt.

Ik kan niet anders zeggen dat de donderdag een zéér afwisselende dag is geweest.

Mijn collega en ik hebben de voeten onder ons lijf vandaan gelopen. Daarom hebben wij onszelf lekker verwend met een koffie en mijn collega een sapje van de Bagels & Beans. Echt genieten.

Ik had vandaag een nieuw setje qua kleding aan. Hartstikke leuk stond het. Totdat ik ging zitten. Grmph.

Alle vetrollen kwamen tevoorschijn. Shit! Zo lullig, dat je er leuk uitziet als je staat, maar dat als je zit er van alles tevoorschijn komt dat je niet wilt.

Net als dat je op je rug ligt en je een mooie platte buik hebt en als je dan op je zij rolt er echt een vetblob met je meerolt over het matras. Aaaarrrghhh.

Maar goed, het zij zo. Het is een work in progress zullen we maar zeggen.

En er is gewoon al meer dan 35 kilo af en die nieuwe kleding staat me verder gewoon goed. Punt.

Bij thuiskomst heb ik het eten super simpel gehouden. Lekker broccoli met twee varkenssausijsjes. En dat is ook gewoon keto. Je hoeft geen ingewikkelde gerechten te maken en een keur aan recepten in je arsenaal te hebben.

Je hoeft ook helemaal geen chaffles te maken om aan keto te doen. Mijn motto is keep it simple, zeker als je begint met keto.

Daarom heb ik er op Instagram een post aan geweid. Veel mensen haken namelijk af omdat ze keto veel te ingewikkeld maken. Zo zonde!

Het kan zo simpel en lekker zijn. En echt zoveel keus in lekker eten, zonder ingewikkelde recepten.

Vrijdag was een vrij rustige dag op het werk. Mijn collega en ik hebben weer geBageld (nieuw werkwoord). Mijn collega een lekkere bagel met wilde zalm en ik weer een latte. En natuurlijk in het zonnetje gezeten op het dakterras van kantoor.

Bij thuiskomst heb ik eerst even mijn bloedwaarden geprikt.

Dat doe ik eens in de zoveel tijd om te kijken of het allemaal nog goed gaat. Ik had mooie ketowaarden. Altijd weer een fijn gevoel.

Ik zit zelfs in een therapeutische ketose, wat zoveel betekent dat je lichaam feitelijk bezig is met het opeten van beschadigde cellen (autofagie). Dat klinkt wellicht niet positief als cellen opgegeten worden, maar geloof me dat is het wel!

Ik ben mijn weekend ingegaan met weer een simpel maaltje. Lekker droge worst, kaas en noten.

En daarna nog even met een vest aan in de tuin gezeten om te genieten van mijn kop koffie met slagroom. Jawel, voor het weekend moest mijn basisbehoefte aan slagroom natuurlijk wel weer vervuld worden.

Zaterdag heb ik de ochtend totaal nutteloos besteed

Of nou ja, nutteloos, ik heb voornamelijk allerlei YouTube filmpjes met uiteenlopende onderwerpen zitten bekijken. Uiteraard ook een paar over keto dus ik heb ook nog wat dingen geleerd.

Verder heb ik nog een lekkere wandeling gemaakt, in de tuin gezeten en mezelf verwend met lekker eten.

Ik had een fruitbowl gemaakt met zomerfruit en kokoschips en heb ook nog zelfgemaakte tonijnsalade naar binnen gewerkt. Mojomjomjom.

Maar het slotstuk van de dag was echt HEAVEN.

Ik had een pizza gemaakt van fathead deeg. OMG wat was die lekker zeg.

Heel eerlijk vond ik hem lekkerder dan een normale pizza. Nou ja, normaal… van de Domino’s of iets dergelijks is natuurlijk niet normaal. Ik geloof dat het nog weinig met een echte Italiaanse pizza te maken heeft.

Maar goed, ik heb echt zitten smullen.

Ik had hem heel basic gehouden. Tomatensaus als basis. Moet wel nog eentje zien te vinden met minder suiker erin. Dan geraspte kaas, dan uienringen en dan salami. Als laatste heb ik er nog oregano overheen gestrooid. En toen het uit de oven kwam nog wat rucola.

Een feestje op een bord!

Zondag was een lekkere rustige dag met een beetje wisselvallig weer.

Zodra de zon weer scheen dook ik de tuin in en als het weer bewolkt werd ging ik lekker in huis rommelen. Beetje huishouden, beetje opruimen.

Nog wat oude shit van vroeger opgeruimd, dat gaat lekker naar de kringloopwinkel. Misschien heeft iemand anders er nog wat aan, want weggooien is toch echt zonde. Daar zijn de spullen nog veel te goed voor.

Ik ben qua eten niet veel afgeweken van gister, maar omdat ik het net iets anders heb klaargemaakt en de pizza een dag oud was, smaakte het toch allemaal weer anders.

De fruitbowl had ik nu aangevuld met slagroom en low carb chocoladesaus. De tonijnsalade heb ik met avocado erbij gegeten en de left over pizza zo uit het vuistje. Hij was op dag twee nog echt heel erg lekker.

Helaas wel weer een blaar op mijn gehemelte van de kaas die nog te heet was. Gebeurt me eigenlijk altijd als ik pizza eet. Gister helemaal blij dat ik blaarloos pizza had gegeten. Iedere keer als ik pizza eet denk ik pas op, maar toch weer hè. Niet te geloven.

Ik weet trouwens zeker dat, ook als je niet aan keto doet, jij deze pizza super lekker gaat vinden, dus check zeker het recept op mijn Instagramkanaal.

Geef een reactie