STOP met diëten en begin een gezond voedingspatroon!

STOP met diëten en begin een gezond voedingspatroon!


STOP met diëten en start een ander voedingspatroon!

3 redenen om stoppen met diëten

  1. Een dieet wordt vaak gevolgd om op korte termijn gewicht te verliezen. Om op gewicht te blijven is vaak een dieet niet genoeg en zal je een compleet andere levensstijl moeten aannemen. Heb je als doel voor ogen om voorgoed af te rekenen met die extra kilo’s, stop dan met diëten en begin aan een nieuwe fase van je leven.
  2. Je hebt al meerdere malen een dieet gevolgd en toch val je weer keer op keer weer terug in je oude eetgewoonte. Het sluipt er in. Na je dieet voel je jezelf weer fit, energiek en vol zelfvertrouwen. Naarmate de weken vorderen komen de kilotjes er langzaam weer aan. Dit is het welbekende jojo-effect. Om het jojo-effect te voorkomen kun je beter stoppen met diëten en structureel je voeding aanpassen. Dit voorkomt veel ergernissen en heeft of langere termijn vele voordelen.
  3. Ook bij het krijgen van lichamelijke of geestelijke klachten kun je beter stoppen met diëten. Ieder lichaam is anders en het kan goed voorkomen dat je negatieve bijwerkingen ervaart om verschillende redenen. Bij het ervaren van structurele klachten is het altijd verstandig om je huisarts te raadplegen.

Diëten is gericht op de weegschaal

Bij diëten draait alles om het getalletje op de weegschaal. Vaak ga je meerdere keren per dag op de weegschaal staan om maar te hopen dat er wat af is. Soms ben je op een dag zelfs aangekomen terwijl het juist zo goed ging. Hoe kan dit nou? Een halve kilo in één dag aangekomen!? Niets om je zorgen over te maken. Veel mensen maken dit mee. Je gewicht kan nogal fluctureren door verschillende oorzaken waarvan het vasthouden van vocht de meest voorkomende is.


Blijf structureel op gewicht door een ander voedingspatroon

Er is maar één juiste oplossing om structureel op gewicht te blijven. Het veranderen van je voedingspatroon is de sleutel naar succes. Probeer de weegschaal nog één keer uit en neem voorgoed afscheid van dit getal. Het aanpassen van je voedingspatroon begint bij het berekenen van je caloriebehoefte. Het berekenen van je caloriebehoefte doe je met de Harris en Benedict formule. Nadat je de caloriebehoefte hebt berekend kun je de formule nogmaals uitvoeren met je gewenste gewicht. Het calorieverschil is uiteindelijk de hoeveelheid die je moet gaan minderen. Het is een goede methode om bijvoorbeeld wekelijks wat minder calorieën te gaan eten. Zo bouw je langzaam de hoeveelheid calorieën af en zul je minder moeite hebben om het vol te houden.

Geef een antwoord