Gezond en verantwoord afvallen zonder dieet!

Gezond en verantwoord afvallen zonder dieet!


Hoe kun je gezond en verantwoord afvallen zonder een dieet te volgen?

Er zijn verschillende manieren om gezond en verantwoord af te kunnen afvallen. De enige juiste manier is door een calorietekort te creëren op je onderhoud. Om een calorietekort te creëren op je onderhoud moet je weten hoeveel je onderhoud (BMR) is. Je onderhoud is het aantal calorieën dat je per dag kunt eten/drinken zonder aan te komen of af te vallen.

Bereken onderhoud (BMR)met Harris en Benedict formule.

Creëer een calorietekort om snel en verantwoord af te vallen

Om snel en verantwoord af te vallen moet je dus minder eten dan je onderhoudsniveau. Hoe je dit indeelt maakt vervolgens niet uit. Je kunt het per dag of per week uitrekenen. De makkelijkste manier zou zijn door 200 tot 300 kcal per dag te minderen dan je nodig hebt. Ook zou je er voor kunnen kiezen om op trainingsdagen gewoon op onderhoud te eten en op rustdagen wat meer te schrappen, uiteindelijk blijft het belangrijkste om een calorietekort te creëren.

Calorieën tellen

Door de bovenste stappen nauwkeurig te volgen zal je binnen enkele weken 5 kilo zijn afgevallen. Uiteindelijk blijft je calorieën tellen het belangrijkste wat er is. Dit betekent ALLE calorieën tellen wat je consumeert. Het kost je hooguit een half uurtje per dag en doorzettingsvermogen om je doel te bereiken.

Geef een antwoord